Среќни празници

Постојат нешта кои навидум тежат многу малку, а во суштина ни ја откриваат смислата на животот. И додека науката докажува дека човечката душа тежи само 21 грам, колку што тежи и чајот во ова тегличка, останува само едно отворено прашање... Колку грама сила и храброст ни е потребно за премостување на само еден животен крстопат....

Во оваа година на неизвесност јас, како и сите ние, се најдов на еден таков крстопат. Мојата фамилија, моето второ семејство - вработените во “Божиновски”и твојата лојалност и доверба ми ги дадоа тие неколку грама сила и храброст.

И затоа... симболично ја подарив мојата душа во шишенце со 21 гр. чај, а на тоа додадов 210 гр. домашни колачи. Заедно да создадеме магија со која ќе зачекориме во Новата 2021ва.

Среќни празници !

Игор Божиновски